AFGELAST: Aardbeienpluk en Paardenmelkerij

Opnieuw één van onze fijne activiteiten, die spijtig genoeg niet kan doorgaan. Wij houden jullie op de hoogte. We gaan op zaterdag 6 juni met "het treintje" naar de paardenmelkerij in Laarne, gevolgd door een aardbeienpluk voor de kinderen (tot 10 jaar) bij Fruitbedrijf Van Poucke // aardbeien en kersenteelt te Beervelde, Reigerstraat 9

Locatie

Beervelde 9080 Reigerstraat 9 Fruitbedrijf Van Poucke // aardbeien en kersenteelt

Om 11u15 verzamelen we aan het gemeentehuis in Destelbergen, waar het toeristentreintje ons naar de paardenmelkerij in Laarne brengt. Daar genieten we van een lekkere picknick (drankjes dienen daar gekocht te worden). Nadien kunnen de kinderen (tot 10 jaar) een bakje aardbeien plukken bij de familie Van Poucke. We zijn terug rond 15u30
Sinds 1987 is het bedrijf Van Poucke gepassioneerd bezig met het kweken van aardbeien. Recent werd ook een hectare zoete kersen aangeplant voor thuisverkoop. De fruithoeve “ Aardbeien Van Poucke “ in Beervelde ligt op de grens van Destelbergen, Heusden en Laarne. Ze onderscheiden zich met het planten van zoete aardbeirassen die niet op grote schaal gekweekt worden. In de boomgaard werden smaakvolle kersenrassen aangeplant. Bijen en hommels zorgen voor de natuurlijke bestuiving van het fruit. Van in de vroege uurtjes worden de vruchten vers aangebracht, rechtstreeks van het veld naar de consument. De hoevewinkel verkoopt de eigen teelt aardbeien en zoete kersen van begin mei t.e.m. midden juli. Nadien hebben ze nog aardbeien op vrijdag en zaterdag tot eind september. Ze verkopen tevens ook lekkere asperges en ijs.
Bij een rondleiding op het bedrijf zal u kunnen zien hoe dit lekker fruit wordt geteeld.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
6.00

Deelnameprijs: 6 euro/persoon (8 euro/pers voor niet leden). Max prijs per gezin 25 euro. Hierin zijn het vervoer, de picknick (excl. dranken) alsook de aardbeien inbegrepen.
Betaling op rekeningnr.: BE36 8906 3432 6881 met vermelding "aardbeienpluk + uw naam + al dan niet uw lidnummer + aantal deelnemers". Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Inschrijven

Inschrijven tegen uiterlijk 27 mei via activiteiten@gezinsbonddestelbergen.be
Max aantal deelnemers = 50

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten